My Stick Family from WiddlyTinks.com

Magamról

Saját fotó
Ismerőseim blog-lázban égnek és sikerült megfertőzniük engem is! Nem ígérek semmit, mert 3 gyermek mellett bőven akad elfoglaltságom de igyekszem életünk történéseit lejegyezni!

Gyerekeim

Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Third Birthday tickers

Ünnepek

Easter countdown banner

2010. január 27., szerda

Összevisszaságok.................

Ma kicsit kiborultam. Sok volt rajtam mostanában! és Nem egyszerű napjaink vannak most sem! Mindent percre pontosan ki kell számítani óvodát, vásárlást, főzést,munkát bármit! Nem csak Mírát köti ágyhoz a betegség hanem engem is a lakáshoz!
Pénteken végre itthon aludtunk! A hétvége, pakolással, mosással, főzéssel telt. Míra nagyon élvezi az itthoni környezetet (és végre szó szerint ZABÁL!!!), kis hősként viseli a gipszet és a vele járó kötöttségeket! Vasárnap megjöttek a tesók is! És újra együtt mindenki!!!!
Ma eltűnt a legújabb (1hónapja volt nálunk) kis macskánk! Az elmúlt 3 évben volt pár macskánk sajnos a természet ellen nem mindig lehet tenni hiába van "saját" állatorvosunk :-)! Léteznek még gyógyíthatatlan macska betegségek!1 macskánkat valami szívtelen szemét ember bántotta és hiába küzdöttünk érte nem tudtuk megmenteni az életét! De ha kiderült volna ki tette lehet az övét se tudták volna..... 1 macskánk kutya áldozata lett... 1 eltűnt! Ez nyár végén történt. Olyan szép volt és olyan kedves! Mindig itt volt a kertben, hol a hintaágyban hol a babakocsi kosarában aludt. Néha átjárt az utca túloldalán lévő szomszédhoz. Reggelente a terasz ajtóban várta a finom falatokat! És egyik reggel már nem várt.... kerestük még ki is plakáltoltam a környéket de senki nem jelentkezett!!! Ha autó üti el vagy kutya tépi szét annak nyoma van de nem találtunk semmit. Már sokadszorra megbeszéltük nem lesz több macska aztán mégis összetalálkoztam Picivel! Szerelem volt első látásra, hazahoztam! Pincénket teljesen belakta szabadon jött-ment. Tegnap délelőtt láttuk azóta nem.... És ez sajnos nem jelent jót! Nyomok most sincsenek ezért remélem még él!A szőre nagyon világos szürke/fehér csíkos és a hasán inkább fehér (mint a reklámban pont úgy néz ki). UVzöld nyakörve van, rajta a telefonszámom!!! Még reménykedem de ha nem lesz meg tényleg nem kell több macska!!! A mi kertünk egy Macska-Bermuda-3szög!!!!!!!!

Tegnap az oviban szülői volt. Hát ég és föld a régi és új ovi! A régi csoda szép volt, falusi begyöpösödött nevelőkkel! Az új elég "szocialista" de a nevelők aranyosak! Míg a régiben a gyerekeim semmit nem ettek meg úgy az újban állandóan repetáznak, nincs sírás, nincs reggel betuszkolás! Szóval szülői, 1: ami a régiben a 3,5 év alatt soha de soha nem történt meg itt kellemes meglepetésként ért,hogy elszámoltak a csoportpénzel!!!!
2: Iskolaválasztás előtt vagyunk így bemutatták a körzeti iskolánkat. Én nem ide szeretném íratni az ikreket de azért jó tisztában lenni ha a másik iskolában mégsem veszik őket fel. Az elmondottak alapján elég pozitív. Nem könnyű dolog jól választani főleg egyszerre 2gyereknek. Én úgy gondolom külön osztályba szeretném íratni őket (Rusy! Légyszí véleményt kérek!) és fontos ha nem működik akkor lehessen változtatni és egybe rakni őket. Két iskola igazgatója jött el tegnap. (körzetisek) Az egyik szimpatikus. (így hallásra, nekem) A másik egyáltalán nem! Szimpatikus, hogy miért: (Az elmondottak alapján)mert 1 tanítónéni van az első 4évben. Az 1-2. osztályban nincsenek + órák csak az írásra,olvasásra, számolásra koncentrálnak. Nyelvet 3.tól, informatikát 4.től tanulnak. (ezeket fakultatívan lehet kérni előbb is)Művészeti foglalkozások a tanrendben szerepelnek. Én fiatal anyukaként fontosnak tartom a nyelvet és az informatikát de abban hiszek, hogy jobb ha elsőnek biztosan megtanulják az alapokat és nem hajszolják "halálra" őket! Így is állandóan bizonyítási kényszeres világban élünk, szeretném ha szívesen járnának iskolába megszeretnék a tanulást (amit én mindig is utáltam :-))!!! Negatívként: 3 elsős osztály indul de a 3 tanítónéniből csak 1 volt jelen...
A nem pozitív iskola: 2osztályt indítanak. Az egyikben emelt óraszámban heti 2-2 informatika-angol elsőtől a másik "hagyományos" osztály. A két tanítónéni: 1 tök alkesz kinézetű a másik öreg mint az ország út. (tudom ne ítélj elsőre: a csokító ronda és finom) Megnyilatkozásuk: minden versenyen ott "nyomulunk"-szó szerint idézve ugyan nem az elsők között de ott vagyunk! Igazgató elmondása szerint (összefoglalva) mindent lehet ha a szülő fizetni tudja. És persze van az iskolának alapítványa is......

Hiányzik a tanulás (kozmetika) a héten vizsgáztam volna.... várom, hogy levegyék a gipszet és folytatom!!!!

Pénteken kontrollra kell mennünk a kórházba. Hurrá!!! Gyerekülés nélkül egyáltalán nem biztonságos a gyerek szállítása...... megint szurkálják.....

Jó hír!!!!: megkerült a macska!

3 megjegyzés:

Nojci írta...

hű mennyi minden... megvan a cica, szuper! (macska-bermuda-háromszög...dinkanő :)) Mírának jobbulást még mindig, szépen halad felé, tök jó, hogy annyit eszik! iskola, nem tudok mit mondani, de tuti jól fogtok választani! ("nyomulós" suli elég érdekes...).
nem is tudtam, hogy kozmetikát tanulsz!! hogyhogy nem tudok róla?? hol és mennyit voltál és mikor mész vissza és... minden érdekel!

Lynaa írta...

Kutyakozmetikát :-))! Te dobj már meg egy mobilszámmal! Hát de tényleg van valami nálunk vagy 8 macskát "elfogyasztottunk" 3év alatt? :-)))!
Ma este 9től aludt negyed 11ig fél 6kor benyomott egy üveg kakaót úgy. Suli: Hát nem akarom elcseszni a kezdeteket, mert akkor örökre megutálják.
Puszi.

Lynaa írta...

Mármint, hogy Míra aludt... :-))